Blaaskwintet Oostenwind met pianist Roelof de Jong 8juli18

Op zondag 8 juli 2018 om 15.30 uur treedt het Blaaskwintet “Oostenwind” op met pianist Roelof de Jong  in de kapel van Hoog Soeren. 

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. 

Het Blaaskwintet Oostenwind bestaat uit:
Lea Pijnappels, fluit
Marina Geldof, hobo
Janny Schotgerrits, klarinet
Breunis van Wolfswinkel, hoorn
Franca Kranen, fagot
Roelof de Jong, piano, speelt al vele jaren samen met het kwintet.

Het programma bestaat uit twee werken:

• Kwintet voor blazers op. 43 van Carl Nielsen (1865-1931)

• An American in Paris van George Gershwin (1898-1937)

CARL NIELSEN, Deens componist, dirigent, violist en pianist, componeerde in 1922 een blaaskwintet dat uit 4 delen bestaat: Allegro Moderato, Menuet, Prelude, Thema met variaties. Deze compositie bevat klassiek-melodieuze componenten maar is ook modern van karakter.
GEORGE GERSHWIN, Amerikaans componist/pianist, begon als succesvol componist van songs en musicals, maar ontwikkelde zich daarna tot klassiek componist. Hij had contacten met o.a. Stravinsky en Ravel. Zijn bekende opera Porgy and Bess (met Summertime!) werd pas veel later wereldberoemd. Naast een pianoconcert componeerde hij ook rond 1928 het swingende An American in Paris, voor symfonieorkest, maar ook bewerkt voor 5 blazers plus piano. Helaas overleed Gershwin al in 1937 aan een hersentumor.