Concert Claudia y Manito

 

 

 

 

 

 

Op zondag 11 juni 2017 om 15.30 uur geeft het gitaar/harpduo “Claudia y Manito” een concert in de kapel van Hoog Soeren. 

Zij brengen een gepassioneerd programma genaamd ‘Arpamor’. Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via kapelhoogsoeren@gmail.com. De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. 

‘Arpamor’

Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.
Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.
Het concertprogramma heeft de titel ‘Arpamor’; vrij vertaald betekent dit : liefde voor de harp.

Hét podium voor muzikale variëteit