Schalk Toom & Guus Essers 8 okt 17

 

 

 

 

 

 

Op zondag  8 oktober 2017 om 15.30 uur geeft het klavierduo Schalk Toom & Guus Essers een concert in de kapel van Hoog Soeren onder de titel: “Dubbele toetsen”.

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link.

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. 

De twee pianisten spelen gezamenlijk lichte jazz en popsongs in eigen arrangementen en improvisaties. Schalk op de piano en Guus op het jazzorgel. Beroemde stukken uit The American Songbook: evergreens, musicalsongs en swing uit de 40’er en 50’er jaren, naast populaire stukken van recenter datum, bijvoorbeeld van Stevie Wonder, Bobby Hepp en de Beatles. Dat allemaal in een soft-swingend en licht jazzy jasje, waarbij wellicht ook een boogie-woogie niet zal misstaan.

Schalk Toom (1936) speelde al klassiek piano op z’n 14e. Hij trad de eerste keer op als pianist in Bioscoop Tivoli aan de Nieuwstraat in Apeldoorn in 1950. Hij zat toen op de HBS en hij speelde Rhapsody in Blue van Gershwin. Guus Essers (1952) speelt piano en keyboards sinds z’n 12e. Hij ontmoette Schalk in de 80’er jaren toen hij eens de piano van de familie Toom ging stemmen. De klik was oorverdovend, en het samenspelen duurt al zo’n 30 jaar.

Een informele, ontspannen en muzikale middag. 

Hét podium voor muzikale variëteit