Dimitri Boekhoorn, Harp 14apr19

Op zondag 14 april 2019 om 15.30 uur treedt Dimitri Boekhoorn op in de kapel van Hoog Soeren. Hij bespeelt een fantastische verzameling oude en Keltische harpen en vertelt daar van alles bij. Hij was een van de eerste artiesten die optrad in de serie kapelconcerten Hoog Soeren en wij zijn blij hem nog een keer terug te hebben. Meer mensen moeten kunnen genieten van dit fabelachtige spel. 

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link.

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig.

Dimitri Boekhoorn is Nederlander, maar woont sinds 18 jaar in Bretagne, Frankrijk. Hij is doctor Keltische Studies, heeft cursussen Keltische Beschaving en Bretonse taal gegeven aan de universiteiten van Rennes en Utrecht en is de auteur van een internationaal proefschrift over de Keltische dierenwereld in de Middeleeuwen.
Hij speelt traditionele muziek uit Keltische landen (Ierland, Schotland, Bretagne, Wales…), oude muziek (Middeleeuwen, Renaissance, Baroque ; vaak met persoonlijke interpretaties), maar tevens steeds meer zijn eigen uitgesproken persoonlijke composities, en dit sinds 1988.
Dimitri beschouwt zich als vooral autodidact, al was het maar omdat hij sinds 1998 met nagels speelt, zoals de Ierse, Schotse en Welshe ‘harpers’, o.a. op harpen met metaalsnaren. Door deze ‘ontdekking’ van een techniek die zowel erg oud als ook traditioneel is, heeft hij sinds jaar en dag een heel persoonlijke speelstijl, heel licht, snel en met veel versieringen. Mede hierdoor is hij in enkele jaren uitgegroeid tot één van de toonaangevende harpisten in Bretagne.
Hij is uitgenodigd op bijv. het Festival Interceltique de Lorient, meerdere Keltische harp festivals (Edinburgh, Dinan, Porto en Vevey), het middeleeuwse festival van Largentière, op Folkwoods, op het festival Itinéraire baroque van Ton Koopman in de Périgord, op het Parlement van Bretagne en ook door de Galicische muzikant Carlos Núñez. Dimitri speelt regelmatig als solist met tal van moderne en ook oude harpen met veel verschillende snaarsoorten (meerdere metalen, moderne of oude darmsnaren, paardenhaar, synthetische snaren…). Hij werkt samen met meerdere harpbouwers die hem unieke instrumenten maken. Dankzij hen is in 2014 is zijn solo CD met 11 unieke harpen uitgekomen.

Dimitri werkt regelmatig met diverse traditionele én oude muziekgroepen, waaronder het Iers en Schots Ensemble Toss the Feathers, het middeleeuws ensemble Odo en Amadis (opgenomen door France Musique), het duo Les Flamands ‘Osent en de Keltisch-Ierse / wereldmuziekgroep Bogha. De radio France Culture heeft een uitzending gemaakt aangaande zijn project met een Gaelische harp uitgerust met massief gouden snaren.
Hij heeft in meerdere Europese landen opgetreden (Ierland, Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië) en woont in Bretagne, waar hij in de Bretonse hoofdstad Rennes onderwijst aan de Keltische Kring.
www.harpes-dimitri.eu

“Onnavolgbaar”
Festival Interceltique de Lorient

“Ik ben fan !”
Carlos Nunez

“Super muzikant, fantastische werkwijze”
Alan Stivell

“Dimitri Boekhoorn verrast ons altijd met zijn muzikale veelzijdigheid”
Tristan Le Govic

“It was a great night, Dimitri was fantastic both as a performer
and also communicator which is so often were talented
musicians fall down.”
Comhaltas, Ballycastle, Noord-Ierland, 2012

Hét podium voor muzikale variëteit