Ensembl’Elaboratio

 

elaboratio_adh_2642

 

 

 

 

 

Op zondag 19 februari 2017 zal Ensembl’Elaboratio een namiddagconcert verzorgen in de sfeervolle kapel van Hoog Soeren. Op het programma staan werken van o.a Handel, Bach en Locatelli.

Het in het voorjaar van 2007 opgerichte Ensembl’Elaboratio viert dit jaar haar 10 jarig bestaan. Het ensemble bestaat uit het uit Zwolle afkomstige duo Anne-Marije de Haas, blokfluitist en Marco Hup, organist/klavecinist en dirigent. Bij gelegenheid wordt het ensemble ook wel uitgebreid met andere musici en vocalisten, in Hoog Soeren zal zij te horen zijn samen met celliste Marike Tuin.

Het tweetal werkte reeds op de middelbare school samen, studeerde daarna aanvankelijk samen aan hetzelfde conservatorium te Zwolle, ging vervolgens elk huns weegs en ontmoette elkaar dus weer 10 jaar geleden en besloot daarop een muzikaal duo te worden.
Op hun repertoire heeft Ensembl’Elaboratio voornamelijk het (solo)blokfluitrepertoire staan, maar door de felxibliteit van de bezetting behoren ook triosonates (met bijvoorbeeld viool) of cantates in kleine bezetting tot haar programma.
In Hoog Soeren brengt zij een aantal hoogtepunten uit het solo-repertoire ten gehore. Zo staat er een bekende blokfluitsonate van Handel op het programma alsook een van de beroemde fluitsonates van Bach. Daarnaast zullen ook een paar juweeltjes van de Italiaanse componist, die het grootste deel van zijn leven in Amsterdam woonachtig was, Pietro Antonio Locatelli ten gehore worden gebracht en een fluitsonate van Bach’s zoon Carl Philip Emanuel.

Anne-Marije de Haas zal de diverse sonates op verschillende fluiten spelen en Marco Hup begeleidt haar daarbij op een twee-klaviers, rijkgedecoreerd klavecimbel naar Ruckers. Het programma bevat een pauze en een ‘meet and greet’ na afloop onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Toegang voor dit concert bedraagt € 7,50 
Kaarten aan de zaal à contant. Wilt u zeker zijn van een plaats reserveer dan via mail: kapelhoogsoeren@gmail.com onder vermelding van naam en aantal plaatsen.