Gitaarduo Jorrit Douwes & Pim Weierink 20 nov 22

Op zondag 20 november 2022 om 15.30 uur hebben we een klassiek gitaarconcert door het gitaarduo Jorrit Douwes & Pim Weierink.

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. 

Gitaarduo Jorrit Douwes & Pim Weierink

Spaans temperament in combinatie met eeuwenoude romantische klanken uit het vroege Zuid-Europa.

Jorrit en Pim kennen elkaar al sinds de tijd dat ze studeerden aan het conservatorium en speelden ook toen al vaak samen. Hoewel ze daarna hun eigen weg zijn gegaan en solo en/of in allerlei andere samenstellingen optredens in zowel Nederland als daarbuiten hebben verzorgd, zijn ze elkaar nooit uit het oog verloren. En nu, opnieuw weer als duo, presenteren ze een programma waarin de gitaar in al haar facetten tot haar recht komt.

Het programma zal bestaan uit bewerkingen en composities voor klassiek gitaar. Bijzonder is de bariton gitaar waarmee het zelden uitgevoerde Grosses duo in a-moll van Ferdinand Rebay zal worden uitgevoerd. In de variaties op een thema van Johannes Brahms komt de bewerking van het legendarische duo Julian Bream & John Williams opnieuw tot leven, zal de mediterrane passie zegevieren met Manuel de Falla, herleven de eeuwenoude klanken van het Ancien regime in de stukken van Rameau en zal Mario Castelnuovo Tedesco zijn terechte plek opeisen als één der grootste componisten voor de klassieke gitaar ooit.

Hét podium voor muzikale variëteit