Groundhog, Rythm and Blues, 26mei19

Groundhog, Rythm and Blues groep

Rustige rythm and blues, dat wordt genieten

Op zondag 26 mei 2019 om 15.30 uur treedt de rythm and blues groep GROUNDHOG op in de kapel van Hoog Soeren.

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link.

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig.

Groundhog is een viermans bluesformatie uit het Oosten van Nederland. In oorsprong een bluesrockband die stevige, vaak onbekende nummers in muziekminnende cafés de lucht in slingerde. De zanger, gitarist, bassist en drummer ontdekten een drietal jaar geleden dat het ook heel leuk en inspirerend kan zijn om akkoorden en ritmes niet alleen op de klassiek elektrisch versterkte wijze te vertolken maar op een meer ingetogen manier.

Met twee akoestische gitaren, een contrabas en een cajon bleek het oude repertoire zich al deels te lenen voor een meer introverte uitvoering. Hieraan hebben de heren enige heerlijke ballads toegevoegd waardoor er een nieuwe prettig klinkende sound ontstaan is. Het ene moment dwingt dit de toehoorder tot spontaan swingend meebewegen om daarna ongewild heel stil te luisteren naar tekst en muziek.

Een muzikale mix voor jong en oud die het gezellig vinden om livemuziek van heel dichtbij te horen en voelen. Huiskamers, tuinconcerten, kleine theaters; Gerard Koldenberg (zang,gitaar) Bram Reinders (gitaar/banjo/mondharmonica) Hugo Bosma (contrabas/gitaar) en Bert van der Weide (cajon/percussie), de heren zijn voor veel gelegenheden te porren!!

Hét podium voor muzikale variëteit