Guido Jansen-viool / Hugo Doesburg-cello 25 feb 18

Op zondag 25 februari 2018 om 15.30 uur geven Guido Jansen (viool) en Hugo Doesburg (cello) een concert in de kapel van Hoog Soeren. 

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link.
De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig.

 

 

 

 

 

 

Introductie Guido Jansen en Hugo Doesburg

Guido:

Als violist, viooldocent, muziekleraar en dirigent is hij reeds meer dan 29 jaar bevlogen en enthousiast werkzaam in het muziekleven. In de regio Nijmegen opende hij in 2012 zijn prachtige vioolatelier achter zijn huis aan de Waterstraat in Beek waar inmiddels diverse leerlingen vioolles krijgen.
Ook maakte hij een aantal vioolboeken en behaalde zijn Pabo diploma.
Ook geeft hij vioolles op o.a. het centrum voor de kunsten, ‘de Lindenberg’ te Nijmegen, dit combineert hij met zijn docentschap muziek op ‘het Montessoricollege’ te Nijmegen, het dirigeren van het  RJOC (Regionaal Jeugd Orkest Corrente)’ en het spelen in diverse combinaties en ensembles. Zijn leerlingen zijn van allerlei leeftijden en niveaus: het beste uit de leerling halen is zijn zoektocht, of je nu een 5 jarige starter bent, een 25 jarige ‘herkanser’ of een 50 jarige orkestspeler. Veel leerlingen van zijn oud -leerlingen hebben hun weg in de muziek gevonden als violist of docent.
Zelf studeerde Guido aan het conservatorium van Maastricht docerend musicus bij Dhr.Serbanescu en uitvoerend musicus bij Dhr.R.Szreder.
Na het behalen van zijn diploma’s volgde Guido nog lessen bij Dhr,T.Berkovitz.
Uitvoerend heeft Guido veel op zijn muzikale kerfstok staan: naast allerlei orkest en wereldmuziek projecten en van Bach tot aan zigeunermuziek.
In Nijmegen ontmoette hij jaren later zijn oud studiegenoot Hugo Doesburg waar uit een hechte vriendschap volgden en regelmatig duo optredens.

Hugo:

Hugo Doesburg heeft zich al vanaf zijn studietijd gespecialiseerd in de salonmuziek. Hij begon zijn cellostudie aan het Maastrichts Conservatorium, waar hij in 1990 als Uitvoerend Musicus afstudeerde. Zijn docenten waren Frans van der Grinten en Mirell Lancovici.

Als solist trad Hugo diverse keren op met symfonie-orkest, o.a. met het Kol Nidrei van Max Bruch en met de celloconcerten van Saint-Saens en R. Schumann.
Hugo maakt deel uit van het ensemble voor moderne kamermuziek Contraint, het Maza-trio en het Almaro-harptrio. Als docent is hij verbonden aan de muziekscholen van Nijmegen en Boxmeer.

Op het programma staan werken van Reinhold Gliére, Johan Halvorsen, J.P. Rameau, A. Vivaldi, J.S. Bach, P. Tchaikowsky en
J. Strauss.