Hannah Visser & Roelof de Jong 2sep18

Op zondag 2 september 2018 om 15.30 uur organiseert “Kapelconcerten Hoog Soeren” een bijzonder concert. Het gelegenheidsduo Hannah Visser, viool en Roelof de Jong, piano speelt werken van Mozart, Schubert en Dvorak. 

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link.

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. 

Op het programma staan:

Mozart,         Sonate in G KV 301 voor viool en piano
Schubert,     Sonatine op.137 nr 2 voor viool en piano
Dvorak,         Sonate in F op.57 voor viool en piano

Hannah Visser (1992) studeerde viool bij Kees Koelmans aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgens bij prof. Gottfried von der Goltz aan de Hochschule für Musik Freiburg, Duitsland. Ook ontving zij in Amsterdam lessen Barokviool bij Sophie Gent.
Regelmatig speel Hannah als gast met verscheidene orkesten in binnen- en buitenland, zoals o.a. het Freiburger Barockorchester, La Stagione Frankfurt, Folkwang Kammerorchester Essen, De Nieuwe Philharmonie Utrecht en Spira Mirabilis. Ook was zij in 2016 lid van het European Union Youth Orchestra, waarmee zij concerten gaf door heel Europa onder leiding van Vasily Petrenko en Bernard Haitink.
Masterclasses volgde Hannah bij o.a. Ton Koopman, Antje Weithaas, Thomas Brandis, Jesper Christensen, Vera Beths en Anner Bijlsma.
Momenteel studeert Hannah aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt, waar zij zich bij prof. Petra Müllejans verder specialiseert in de historische uitvoeringspraktijk.

Roelof de Jong woont in Hoog Soeren en was tropenarts en huisarts. Sinds zijn zevende jaar speelt hij veel piano, zowel solo als in samenspel.
Hij volgde lessen bij Jacques Hendriks , hoofvakleraar piano van het conservatorium in Arnhem, en speelt veel kamermuziek. Als pianist was hij de laatste jaren te horen bij concerten samen met het
blaaskwintet Oostenwind. Ook composities voor twee piano’s hebben zijn speciale interesse.

Hét podium voor muzikale variëteit