Jazzkwartet “Kalm ‘An” 24mrt19

kalm-an-beemte-web-1-van-1

Op zondag 24 maart 2019 om 15.30 uur geeft Jazzkwartet
“Kalm ‘An” een concert in de kapel van Hoog Soeren. 

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link
De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. 

KALM ‘AN is een jazzkwartet van ervaren oudere muzikanten, die regelmatig op woensdagmiddag in het Dorpshuis “ONS HUUS” in Beemte-Broekland bijeen komt, om lekker met elkaar te musiceren.  Aan bod komen dan regelmatig ballads, softjazz, swing en latin. Soms dixie.

“The Great American Song Book” levert in hoofdzaak het repertoire voor een grote voorraad songs en melodieën, die het verdienen om in stand te worden gehouden. Dat vinden de muzikanten van Kalm ‘An in ieder geval.

De band heeft een motto : “It don’t mean a thing, if it ain’t got that swing….”, zoals ooit de befaamde componist/bigbandleider Duke Ellington (1899-1974) zei.
’t Gaat de band dan vooral ook om tempo, swingfeel en timing die nodig is voor de karakteristieke vertolking van dit repertoire. Maar ook de samenhang van melodie, harmonie, improvisatie en ritme dat vereist is voor “een lekkere uitvoering”.

Huidige bezetting:
– piano, Jaap Arts
– gitaar, Verdi Moens
– bas, Niek Lensveld
– tenorsax, Henk Kamphuis, muzikaal leider