Kwartet Eemland Klarinettisten 18sep22 (Benefietconcert)

Kwartet Eemland Klarinettisten met Rossitza Ovtcharova, viool

Op zondag 18 september 2022 om 15.30 uur geeft het Kwartet Eemland Klarinettisten een concert met medewerking van violiste Rossitza Ovtcharova. De opbrengst van dit concert gaat – na aftrek van de kosten – geheel naar het Mathare Girl Power Project (Nairobi, Kenia).

Na afloop is er de gelegenheid nog een extra gift te doen. 

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling uitsluitend contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje van ons lokale restaurant No 15 is aanwezig. 

Programma

Caprice for Clarinets van   Clare Grundman
Petit Suite  van   Claude Debussy  (bewerking ; Laurent Arandel )
3 Tangos   van Astor Piazolla

Pauze

Verschillende delen uit de West Side Story  van Leonard Bernstein 
(bewerkt voor klarinetkwartet & viool door Henk Huizinge )
Milonga del Angel  van  Astor Piazolla (bewerkt voor klarinetkwartet & viool door  Bart Hereijgers)
Oblivion  van  Astor Piazolla  (bewerkt voor klarinetkwartet & viool door  Bart Hereijgers)

Kwartet Eemlandse Klarinettisten

Het Kwartet Eemlandse Klarinettisten is opgericht in 2014 en bestaat uit Leonie van Grootel, Geert Weijkamp, Joost Volkers en Bart Hereijgers. Leonie bespeelt naast de besklarinet ook esklarinet en altklarinet, Geert en Bart spelen beiden de besklarinet en Joost bespeelt de basklarinet.
Het Kwartet legt zich toe op het spelen van zowel klassieke als moderne en lichte muziek; het repertoire bestaat uit zowel originele werken als (eigen) arrangementen. Daarbij wordt regelmatig samengewerkt met zangers en instrumentale solisten.
Het Kwartet verzorgt jaarlijks enkele concerten in Amersfoort. Buiten de thuisbasis werd opgetreden in onder meer Willemstad, Bussum en Soest. In 2017 won het kwartet de finale van het Tristan Keuris Kamermuziekconcours in Amersfoort.
De klarinettisten volgden masterclasses bij o.a. Jan Jansen (esklarinettist Rotterdams Philharmonisch Orkest) Jos Pommer (oud-dirigent Luchtmachtkapel) en Jelte Althuis (Calefax).

CV Rossitza Ovtcharova

De Bulgaarse violiste Rossitza Ovtcharova begon haar muzikale opleiding in haar geboortestad Sofia waar ze de Nationale Muziek school met excellente resultaten afrondde en als erkenning het Nationale Diploma voor ”Bijzondere culturele prestaties” van het Ministerie voor Onderwijs en Cultuur kreeg. Vervolgens studeerde zij aan de conservatoria van Wenen, Groningen, Den Haag en Amsterdam, waar ze in 2007 haar Masterdiploma behaalde. Tijdens haar studie werd Rossi gesponsord door de “Labberté – Hoedemaker” fonds en ontving zij 3 jaar lang de prestigieuze “Voorziening voor Excellerende Jonge Musici” prijs van de Ministerie van OCW van Nederland. Ze was de eerste prijs winnaar tijdens de Internationale Muziek Festivals “The Coast of Hope” (Bulgarije) en “Peter De Grote”(Nederland). Naast haar werkzaamheden als remplaçant bij het Nederlands Filharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, het Residentie Orkest en de New European Ensemble, is Rossi met verschillende kamermuziekensembles regelmatig op veel podia in Nederland, Italië, Zweden, Frankrijk en Bulgarije te beluisteren. Het Nationale Radio van Bulgarije zendt regelmatig haar opnames uit. Rossi is ook actief in Amersfoort met haar theater duo “Helder”-muzikale vertellingen en als medeoprichter van het culturele initiatief “JeKunst”.


Het Mathare Girl Power Project is een kleinschalig project gericht op empowerment van jonge vrouwen die in de sloppenwijken van Mathare wonen door middel van beroepsonderwijs, ondersteuning en counseling.
Via onze kapsalon bieden wij voor een klein aantal meisjes studie- en werkmogelijkheden.
Maar we willen nog veel meer mensen bereiken door onze droom te verwezenlijken: het bouwen van een vakschool voor het geven van kappers- en kleermakerswerk en het bieden van kinderopvang voor jonge moeders.
We zijn een mentorprogramma gestart waarbij oudere meisjes optreden als mentoren en coaches, die kennis en ondersteuning bieden over seksuele gezondheid, puberteit, belangenbehartiging en andere zaken.

Onderwijs is het middel tot empowerment en financiële onafhankelijkheid voor meisjes die in armoede zijn geboren.

Wij zijn een geregistreerd goed doel geregistreerd in Nederland.