Olivin Quartett 19jan2020

Op zondag 19 januari 2020 om 15.30 uur geeft het Olivin Quartett een concert in de kapel van Hoog Soeren. Dit internationale klassieke strijkkwartet treedt voor het eerst op in Hoog Soeren.

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link.

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. 

Judith von der Goltz, Hannah Visser (viool), Corina Golomoz (altviool) en Marie Deller (cello) ontmoetten elkaar terwijl ze samen speelden in projecten – orkest en kamermuziek. Verenigd door de wens om voor elk stuk een individuele taal te vinden, besloten ze in 2018 om hun wens om als strijkkwartet op historische instrumenten te spelen om te zetten in realiteit.
Door hun studies in klassieke muziek en historisch gedocumenteerde uitvoering, delen de vier muzikanten een vergelijkbare, brede muzikale achtergrond. Dit, samen met hun deelname aan gerenommeerde ensembles en orkesten zoals het Freiburg Baroque Orchestra, Concerto Köln, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Orchestra of the Age of Enlightenment, Collegium Vocale Gent, Balthasar-Neumann Ensemble, Bachstiftung St. Gallen en Spira Mirabilis, geeft het ensemble de basis en ervaring waar ze uit putten bij het benaderen van composities uit verschillende muzikale tijdperken.
Het kwartet houdt zich echter minder bezig met de vraag hoe alle geleerde regels correct moeten worden gevolgd en concentreert zich eerder op de vraag “Ist es wahr?” (“Is het waar?”) een lied van Felix Mendelssohn-Bartholdy citerend het thema werd van zijn String Quartet No.2 in A minor, Op.13. Wat zit er achter de noten? Wat vertellen de individuele instrumenten ons? Hoe worden deze instrumenten gecombineerd om een entiteit te vormen? Door deze gemeenschappelijke zoektocht probeert het kwartet een unieke manier te creëren waarop iedereen vrij kan zijn binnen de vormgeving van zijn instrument, maar zich tegelijkertijd volledig kan inzetten voor het zijn met de anderen. Het resultaat is een muzikale stroom met veel kleuren, emoties, gedachten en affecties.

Het programma ziet er zo uit:

Joseph Haydn – Strijkkwartet op. 33 no. 1 in b klein
Fanny Hensel – Strijkkwartet in Es groot
Felix Mendelssohn – Strijkkwartet op. 13 in a klein

Hét podium voor muzikale variëteit