Quatre Tickets de Swing en Inge Alberts

Op zondag 21 mei 2023 om 15.30 uur hebben we het ensemble met de naam Quatre Tickets de Swing & Inge Alberts in de kapel van Hoog Soeren.

Kaarten kosten € 10,00 en zijn te reserveren via deze link.

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. 

Het ensemble met de naam Quatre Tickets de Swing & Inge Alberts is eind 1999 geformeerd en bestaat uit vijf musici en een zangeres. De verbindende factor voor de vorming van deze groep is de “Hot Club de France stijl“ geweest. Die stijl is al vóór de oorlog ontstaan en eind 1934 werd in Parijs een swingkwintet geformeerd waarin de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt een grote rol speelde door zijn fabuleuze solo-werk. Hierdoor werd de gitaar een erkend solo-instrument, wat het tot op de dag van vandaag is. Maar hij bracht tevens een speciaal ritme en door het gebruik van akoestische gitaren en contrabas ontstond een swing die tegenwoordig bekend staat als “zigeuner-jazz” ofwel gypsy swing.


Quatre Tickets de Swing & Inge Alberts heeft de viool geruild voor de klarinet en de saxofoon. Een stevig ritme van 2 sologitaren en 1 slaggitaar gecombineerd met contrabas zorgt voor een optimaal swingende ondersteuning van de klarinettist/saxofonist.
De charmante zangeres Inge Alberts vult het geheel aan met prachtige in het Frans, Engels, Braziliaans of Italiaans gezongen melodieën.
Sinds kort is Pieter Immenga de derde gitarist die zich bij het gezelschap heeft aangesloten.


Het repertoire van dit gezelschap omvat melodieën van de hand van Django Reinhardt zoals het beroemde Nuages (gezongen door Inge) en Swing 42, songs uit de Amerikaanse jazz periode zoals Aint’ misbehavin en Franse Chansons zoals J’attendrai en For me Formidable …


De bezetting is als volgt :
Inge Alberts – zang
Georg Lankester – (solo) gitaar
Pieter Immenga – (solo) gitaar
Arthur Siero – (slag) gitaar
Eric van Buijsen – contrabas
Peter Swart – klarinet/saxen