Sixtessens, a capella groep 18nov18

 

 

Op zondag 18 november 2018 om 15.30 uur organiseert “Kapelconcerten Hoog Soeren” een concert met de ‘a capella groep’ Sixtessens.  

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link.

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. 

De groep werd in 2001 opgericht door de zanger Gerard Jansen met als opzet om in klein verband een moderne wending te geven aan het traditionele mannenkoorrepertoire. In de eerste jaren werd er alleen maar gerepeteerd en bestond de bezetting uit zes zangers. Pas in 2009, inmiddels is de groep uitgebreid naar negen zangers, werden de eerste concerten gegeven.

Het repertoire is breed. Oost-Europees, barbershop, gedragen klankkleur liederen, hedendaagse pop- en folksongs maken deel uit van het repertoire. Muziek uit de 50-, 60- en 70er jaren wordt door het negental zelf gearrangeerd. Klankkleur, harmonie en balans staan hoog in het vaandel, het repertoire breidt zich gaandeweg uit, waarbij vooral het ‘close harmony’ zingen een grote vlucht heeft genomen. Doel is om de mensen in het publiek te raken met uitgebalanceerde zang zonder begeleiding van instrumenten.

Verder staat Sixtessens bekend en wordt alom gewaardeerd om zijn warme koorklank. Zij zingen altijd meerstemmig en je kunt  uitstekend de vier stemsoorten horen. Lage stem (bas), middenstemmen (bariton en 2e tenor) en de hoge stem (1e tenor). De groep bestaat uit de volgende zangers: Jan Berns 1e tenor, Harry Dolleman 1e tenor, Peter v Alen 1e tenor, Martin Mannak 2e tenor, Richard Wild 2e tenor, Henk Seinen bariton, Dolf van Doorm bariton, Herman Sanders bas en Ernst Zwaanswijk bas.

Wekelijks wordt er op de woensdag gerepeteerd onder leiding van de bariton Dolf van Doorm. Mede dankzij zijn uitzonderlijke muzikaliteit en beheersing van de solfège draagt hij bij aan het hoge niveau van de groep. Vele arrangementen zijn van zijn hand. Daarnaast wordt de groep maandelijks ondersteund door zanglessen van de bekende zangpedagoge Esther van der Heijden.

Onder het motto “Nine Voices, One Sound” laat “Sixtessens” velen genieten van hun zoetgevooisde stemmen.

www.sixtessens.nl