Trio Jazz’d Friends 20jan19

 

 

 

 

Op zondag 20 januari 2019 om 15.30 uur geeft het Trio Jazz’d Friends een concert in de kapel van Hoog Soeren. 

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via deze link.

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. 

Trio Jazz’d Friends

Jazztrio Jazz’d Friends speelt bekende melodieën uit het ‘American Songbook’ repertoire, op een geheel eigen wijze gebracht. Het trio neemt het aanwezige publiek mee terug in de tijd dat de jazzmuziek net zo populair was als de hedendaagse popmuziek. Met behulp van videobeelden krijgt de toehoorder een impressie van beroemde jazzsaxofonisten die tussen de jaren 1940 en 1980 volle zalen trokken. Met deze beelden en de door het trio live uitgevoerde stukken hopen zij het publiek een fijne muzikale beleving te bezorgen en de sfeer van die tijd te doen herleven.

Hugo van Os studeerde piano aan de Manhatten School of Music in New York, het Hilversums Conservatorium en volgde masterclasses bij de Amerikaanse bebop legende Barry Harris. Al tijdens zijn studie werd hij een veel gevraagd side-man in de jazz- en easy-listening scene.

Frans Tunderman speelt contrabas en is voornamelijk autodidact. In zijn tienerjaren leerde hij zichzelf gitaar spelen en stapte op z’n drieëntwintigste over op de contrabas. Kreeg later o.a. les van Arnold Dooyeweerd en Frans Elsen en was lange tijd vaste bassist bij de Ellen H. Band. Bekende muzikanten met wie hij heeft samengewerkt zijn o.a Charlie Bird, Cor Bakker, en Herb Ellis.

Peter Swart bespeelt de klarinet en saxen op z’n “Amerikaans”: soepel, melodieus en met een fluwelen toon. Na in z’n jeugdjaren eerst klarinetles te hebben gehad van Ernst Groenenberg en Bob Kaper ging hij vanaf z’n eenëntwintigste ook tenorsaxofoon spelen nadat hij een LP van Scott Hamilton had gehoord. Kreeg een aantal jaren saxofoonles van Joop van Lingen waarna hij het instrument grotendeels zelf heeft leren te bespelen. Zijn grote voorbeelden zijn: Bob Kaper, Scott Hamilton, Stan Getz en Paul Desmond. Peter is een gepassioneerd rietblazer.

Hét podium voor muzikale variëteit