Zigeunerorkest Servus 3 april 2022

Op zondag 3 april 2022 om 15.30 uur geeft het zigeunerorkest Servus een concert in de kapel van Hoog Soeren. 

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te reserveren via  deze link.

De kapel is vanaf 15.00 uur geopend. Betaling graag contant. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. Consumptiebonnen te koop bij de ingang. 

Servus is een in 1987 opgericht orkest dat zigeunermuziek speelt uit Hongarije en Roemenië, aangevuld met eigen composities en enkele Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers. Deze muziek wordt in de landen van herkomst al eeuwen gespeeld in restaurants en bij feesten en partijen. De muziek die Servus speelt is dus bij uitstek geschikt voor bij een diner of receptie. Het orkest is ontstaan uit leden van de Wageningense, Utrechtse en Delfste studenten zigeunerorkesten die na hun afstuderen de zigeunermuziek niet wilden opgeven. Het mengen van deze drie culturen (in de geschiedenis van zigeunerend Nederland tot dusver zonder precedent) blijkt zeer succesvol. In de loop der jaren is Servus gaan samenspelen met o.a. de roemeense zangeres Elena Zamfira en en de violist Nello Mirando.
Nello Mirando is de muzikale nestor van het orkest. Servus speelt een groeiend aantal door Nello gecomponeerde liedjes. Met de roemeense zangeres Elena Zamfira maakte Servus in 1997 haar eerste CD “Erös”, in 2002 is de tweede CD “Mit Herz” uitgekomen, nu met Nello Mirando. In 2004 heeft Servus als begeleidingsorkest van Nello Mirando de CD Depen/Regen opgenomen. Servus verzorgde met Nello Mirando ook de muziek voor de speelfilm “LULU”, die in 2005 is uitgebracht.

Servus is op 28 januari 2006 als eerste orkest van “gadje” (= niet zigeuners) onderscheiden met de “Gouden Viool” door de landelijke Sinti en Roma organisatie, een onderscheiding voor bijzondere verdiensten voor de zigeunermuziek. Servus beschouwt dit als een grote eer en is zeer trots op deze onderscheiding.

In de pauze en na afloop is er catering aanwezig. “Meet and Greet” met artiesten en mede concertbezoekers.